Kako pobediti bolest na prost i jeftin način

 

 

Da li čovek može da ozdravi od raka na prost i jeftin način? Mnogima je to uspelo. Jedan od njih je Vernon Johnston, koji je sa sodom bikarbonom ozdravio svoj rak u četvrtom stadijumu, i koji se več kao metastaza pojavio u kostima. Lekari su mu prognozirali brzi kraj ali on je posle nekoliko sedmica ozdravio.

Kada su Vernonu dijagnosticirali rak, brat mu je savetovao, da pokuša povečati pH vrednost svog organizma (da poveća alkalnost – bazičnost u svom telu), zato što ćelije raka ne mogu da se razvijaju u alkalnoj (baznoj) sredini. Po bratovom savetu Vernon je poručio cezijum hlorid, da bi sa njime sredinu svog tela promenio u alkalno stanje. Panika ga nije uhvatila i veoma trezveno je pristupio samoizlečenju, iako su ga lekari upozorili, da neće više dugo živeti. U međuvremenu cezijum hlorid koji je poručio, negde na pošti se zagubio a pošto mu nije ostalo mnogo vremena, brzo je počeo tragati za nečim drugim, što bi povećalo pH vredost njegove telesne tekućine. Tako je na internetu naleteo na jedan savet, da pripremi lek od sode bikarbone i javorovog sirupa. Javorov sirup nije imao, pa je namesto njega upotrebio melasu. Odlučio se, da što pre uništi ćelije raka, pre nego što će one da unište njega. Uzimajući redovno “svoj lek“, već kroz pet dana podigao je pH vrednost svog urina na 8,5.

Svo vreme vodio je dnevnik svog lečenja i zapisivao sve što je primenio u toj borbi sa rakom. Koristio je hranu koja povećava alkalnost, minerale, dopune ishrani sa vitaminima, mnogo se kretao na suncu, radio je vežbe disanja (one su veoma važne, jer povećavaju kiseonik u krvi), no pre svega najglavniji lek bio je soda bikarbona sa melasom.

 

''Natrijum hlorid (soda bikarbona) je najeftiniji, najsigurniji i možda najefikasniji lek protiv raka'' kaže Vernon. Sa sodom bikarbonom čovek ne može ništa da izgubi, može samo da pridobije. Javorov sirup u kombinaciji sa sodom bikarbonom deluje kao trojanski konj, koji omogućuje sodi bikarboni da uđe ućelije raka, da ih sa svojom alkalnošću zahvati i oksidira do uništenja.'' Vernon dalje kaže, da je pored javorovog sirupa isto tako dobra, možda čak i bolja, melasa. Iako većina terapija protiv raka sasvim odlučno odbacuje uzimanje šećera u bilo kom obliku, i pored toga javorov sirup (melasa) u kombinaciji sa sodom bikarbonom možda je zaista pravo rešenje.

Posle 14 dana Vernon je otišao na pregled i lekari su potvrdili, da je rak nestao a isto tako je nestala i metastaza u kostima. Prošlo je više godina od tada, kada je po lekarskim prognozama trebalo da umre no on je i dalje zdrav i preko interneta širi svoj slučaj.

Recept: Dve čajne kašike sode bikarbone (nikako prašak za pecivo, jer sadrži aluminijum) stavite u šolju i na to nalijete jednu čajnu kašiku melase ili javorovog sirupa i tome dodajte jedan ili dva decilitra vode. Drugi način: Blago zagrejete jedan ili dva decilitra vode, u to stavite dve čajne kašike sode bikarbone i sve dobro promešate tako, da se sadržina razbistri. Tome dodate približno jednu čajnu kašiku melase ili javorovog sirupa, dobro promešajte i napitak je gotov. Ceo postupak možete da vidite na www.phkillscancer.com.

Vernon je pripremljen (pripremljeno po prvom postupku) napitak u početku pio jednom na dan, vremenom je počeo da ga pije dva puta na dan, sada ga pije tri puta na dan. Pije ga još uvek zato, da bi održao alkalnost svojih telesnih tekućina. Kaže, da je bitno da se organizam raskiseli i da u njemu nastane alkalna – bazna okolina a za to je soda bikarbona brzo i jeftino rešenje. Važno je znati, da treba da se odreknemo šećera i sveg ostalog u ishrani što sadrži i najmanje šećera, jer šećer povećava kiselost našeg organizma, što isto tako čine sva mesa, mesni proizvodiali kao i mlečni proizvodi. Mala pH vrednost (kisela) telesne tekućine zahvata sve ćelije u čovekovom telu. Hronična kiselost našeg organizma uništava tkivo našeg tela, i ako se ta kiselost ne prepozna, ona zaustavlja – koči svaku ćelijsku aktivnost i zadatak. Zbog toga Vernon tvrdi, da je kiselost našeg organizma protivnik samom životu – ona je osnovni uzrok oboljenju raka.

Iz tog razloga, svako domaćinstvo bi trebalo da ima na raspoloženju izvesnu količinu listića za merenje pH vrednosti (Lakmus papirni listići, pH testni listići, pH indikatorske trakice). Šteta, da se o takvim osnovnim stvarima, kao što je merenje pH vrednosti naših telesnih tekućina u cilju osnovne zaštite ličnog zdravlja, u školama baš ništa ne uči.

Daja Kiari, AURA 307/2015

 

Alkalna (bazna) i kisela hrana (pH vrednosti namirnica)

Kiselost organizma je naziv za različita stanja u kojima je poremećen odnos kiselina i baza u organizmu, pa je pH vrednost krvi i mokraće pomerena ka kiseloj reakciji, odnosno, pH < 7,35. Suprotno stanje kiselosti organizma je baznost organizma, kada je pH vrednost krvi i mokraće >7,45. Kiselost organizma je pogodna za razvijanje mnogih bolesti (nizak nivo energije, hronični umor, prekomerno stvaranje sluzi, učestale prehlade i infekcije, nervoza, iritabilnost, krhki nokti, suva kosa i koža, stvaranje cisti, glavobolje, bolni zglobovi i artritis, neuritis, mišićni bolovi i grčevi, gastritis, rak, autoimuna oboljenja…), pa je u zdravoj i uravnoteženoj ishrani bitno zadržati neutralnu reakciju organizma. Ovo se postiže pravim odabirom namirnica, jer kiselina neutrališe bazu i obrnuto.

Malo podsećanje na lekcije iz hemije: Baznost i kiselost supstanci utvrđuju se pomoću pH vrednosti (koncentracije jona vodonika). Pritom se meri koncentracija hidroksidnih jona (OH), koji daju pH vrednosti veće od 7 i baznu reakciju, odnosno koncentracija jona vodonika (H), koji daju pH vrednosti manje od 7 i kiselu reakciju. Ali kakvu ulogu imaju baze i kiseline u telu? Daju li ili uzimaju energiju? Reakcija u kojoj nastaju baze podrazumeva svaku hemijsku promenu u telu zbog koje se njegova energija povećava, a urin postaje bazan. A reakcija u kojoj nastaju kiseline podrazumeva svaku hemijsku promenu zbog koje se energija tela smanjuje, a urin postaje kiseo. Svi organi u ljudskom organizmu funkcionišu normalno samo onda kada su količine baznih i kiselih supstanci u telu u pravoj ravnoteži. Npr. već i blago kisela krv može prouzrokovati niz problema, ne samo u srcu već i u bubrezima, plućima, jetri. Sva hrana nakon prelaska iz gastrointestinalnog trakta prvo dolazi u jetru. Zbog toga je opterećenost jetre veća ukoliko otpadne kiseline neprestano kruže po krvi.

Evo jednog spiska koji izražava stepen kiselosti i alkalnosti pojedinih vrsta hrane. Što je broj veći (plave boje), to je hrana više alkalna (bazna). Što je manji (crvene boje), to je kiselija.

pH 9.0  – Limun, lubenica
pH 8.5   –  Dinje, grozdje, persun, kivi, kruske, ananas, suvo grozdje, umeboshi sljive, sokovi od povrca i voca, susene smokve, susene urme, papricice, mango, papaja, maline, mandarine, crni luk.
pH 8.0   –  Sveže urme i smokve, slatke jabuke, kajsije, banane, sargarepe, celer, beli luk, avokado, grejpfrut, zelena salata, nektarine, breskve, bundeve, spanac, brokoli.
pH 7.5   –  Kisele jabuke, cvekla, kupus, karfiol, djumbir, krompir, jagode, masline
pH 7.2-7.3   –  Bademi, domaci krastavčići, articoka, tresnja, krastavci, domaci med, pecurke, zrele i sveze masline, rotkvice, seme susama, paradajz, maslinovo ulje, razni zacini, kokosovo i laneno ulje.

pH 6.7-6.8   –  Šljive, suve šljive, kokos, i vecina proizvoda od istog, pistaći, razni pasulji, pasterizovan med, semenke bundeve i suncokreta, vanila…

pH 6.5  –  Hleb od ovsa, raža, ječma, pirinča, integralni pirinač, kukuruzni hleb, kafa, sojino mleko, sojin sir, guščetina, bademovo i susamovo ulje, , suncokretovo i groždjano ulje.

pH 6.0  –  Riba, sir, kečap, majonez, vocni sokovi sa secerom, cigarete (od svezeg duvana), kokice, kiseli krastavcici, kozje mleko, senf, melasa, kravlje mleko, ćuretina, školjke, pačetina, kazein (protein mleka), rafinisane zitarice (tipa corn flakes), školjke, vino, mast, palmino ulje, zasladjeni jogurt, kikiriki, brusnice, kakao, procesirani sir.

pH 5.5   – Govedina, belo brašno, svinjetina, jagnjetina, testa i kolači od belog brašna, pržena hrana, svi šećeri, cigarete (fabricke), ćuretina, kvasac, rafinisana so, obična i jodirana, beli pirinač, ulje od pamuka, sirće (sva osim jabukovog).

pH 5.0   –  Veštački zasladjivači

pH 4.0   –  Vino, žestoka alkoholna pića, kafa

pH 2.5   –  Pivo

pH 2.0   –  Kakao, raznorazna bezalkoholna gazirana i negazirana pica, koka-kola, svi lekovi, sintetičke psihodelične droge, pesticidi, herbicidi, duvan…

Interesantno je da termičkom obradom alkalizirajućih namirnica, recimo voća i povrća, one postaju acidirajuće, (kisele) ako se prekuvavaju i pripremaju sa uljem. Prema istraživanjima Hay-a, Sheltona i drugih, stalno unošenje većih količina acidirajućih (kiselih) namirnica opterećuje organizam i najčešće je uzrok nastajanja poremećaja i pojave bolesti. Njihova preporuka je da većina (80%) namirnica treba da bude alkalizirajuća, (bazna) a samo 20% acidirajuća (kisela). U ovih 20% acidirajućih namirnica najbolje je da se koriste blago kisele namirnice u sirovom obliku kao što su žitarice,  neke mahunarke i semenje kao i orašasti plodovi.

Saveti za acido-baznu ravnotežu:

* žvaćite hranu najmanje 35 puta, jer pljuvačka dodaje bazni kvalitet svakom zalogaju
* zeleno lisnato povrće treba da bude bude dodatak svakom obroku
* svakodnevno 25 minuta posvetite vežbama disanja, jer to poboljšava pH balans
* umerene vežbe pojačavaju detoksikaciju i eliminaciju kiselih supstanci iz tela.

 

Uloga kalcijuma u održavanju optimalne pH vrednosti krvi

Kalcijum je jedan od najvažnijih minerala za stvaranje baznosti. Ljudsko telo sadrži čak 2% kalcijuma ili prosečno 1,2 kg. Ovaj mineral pozitivno utiče na brojne telesne funkcije upravo zbog toga što izvrsno reguliše kiselo-baznu ravnotežu u svim telesnim tečnostima. Krv je u uspostavljanju te ravnoteže najvažnija i zato se telo brine da krv ima pH vrednost 7,4, čak i na štetu drugih telesnih tečnosti. Ako bi krv imala pH 6,0, bila bi kisela, ne bismo imali dovoljno kiseonika i nastupila bi smrt. Zato se telo brani na taj način što crpi kalcijum iz kostiju i tako reguliše sopstvenu pH vrednost. A upravo je to uzrok mnogih bolesti.

Posted by Admin 1