Dragi prijateljiI evo opet da Vam se javim, da vam poželim dobar dan, da Vas sa nekom novom – pozitivnom iskricom sajt www.istrazivac-istine.com podseti na duhovnost – na temelj našeg postojanja.

U svakodnevnoj ''borbi'' za naš materijalni opstanak, najčešće stavljamo svoje duhovno postojanje na sporedan kolosek. Svakodnevnost nas je isuviše zaokupila. Većina ljudi duhovni deo svog ''ja jesam'', uz pomoć svoje intelektualne uobrazilje, jednostavno ne priznaje. Za njih ''ja jesam'', to je samo ono što mogu da registruju sa svojim čulima. Nikako da shvate (shvatanje je jedan viši nivo razumevanja), da je shvatanje, razmišljanje, osećanje pa čak i najobičnije čitanje, duhovna akcija… Nikako da se odluče, da i taj deo svog ''ja jesam'' treba da raste i da se razvija… da izađe iz podruma, gde su ga svesno ili nesvesno odgurali…

No, danas bi hteo da vas podsetim na jednu drugu svakodnevnu činjenicu koju svi mi iz iskustva znamo ali, ili je ona u nama uspavana, ili smo je iz naše svesti svesno proterali… a to je, da treba svaki dan svesno da doživimo kao jedan nov početak, jer taj dan je naš prvi dan od ostatka dana u našem životu.
Zato, prihvatimo ga kao izuzetan dan, i to treba činiti sa svakim narednim danom, jer svaki nov dan nam donosi i novu šansu – šansu za novu spoznaju, šansu za nov sadržaj, za novo iskustvo…   Drugačije rečeno, zamislite da nam je svaki dan rođendan što on ustvari i jeste - jer svaki put kada se rodi nov dan, tada i mi svakog dana počinjemo iznova da živimo naše navike: one potrebne za naše duhovno i fizičko postojanje, one koje nas oplemenjuju i one kojih ima ponajviše – kojih treba da se odvikavamo jer su štetne po naše duhovno i po telesno zdravlje.
Shvatite, svaki dan može da mi bude u pozitivnom smislu jedinstven i nezaboravan ali samo ako sebi dozvolim da se u tom smeru pokrenem.
Želim, da vam svaki dan bude pozitivan, i da i vi poželite drugima lep dan, pun plemenitosti, sadržajan i tako svaki dan… dan za danom… a to može da se dogodi samo ako to isto vi sebi želite, time, što ćete drugima to isto da poželite.
…i ne zaboravite da je kruna takvog ponašanja uvek ljubav, drugim rečima: ''Čini drugima ono, što želiš da drugi tebi čine'', a to je prava ljubav – nesebična, nepristrasna – Božja ljubav.

Priložena muzika sa željama koje su na slovenačkom jeziku (sa malo volje mogu se razumeti i bez prevoda), možda će dodirnuti i vašu dušu… Srećno!

Vaš prijatelj
(www.istrazivac-istine.com)
(www.raziskovalec-resnice.com)